Hoppa till innehåll
13 december 2023 Kl. 18:00 – 19:00

Historien om Sverige: Helgonhistorier från medeltiden

Under medeltiden hade helgonen en särställning i människors liv. De kunde ge tröst när livet var svårt, vare förebilder och föredömen och skicka vidare böner till gud. Dessutom var helgonberättelserna världens bästa underhållning i en tid innan streamingtjänsterna regerade.

I SVT:s serie Historien om Sverige har du sett hur kungar blev helgon efter sin död och hur riddarklassen gärna favoriserade vissa helgon, som heliga Birgitta, själv av frälsesläkt. I den här visningen får du möta medeltidsexperten som visar medeltida skulptur och berättar några av de bästa (och hemskaste) helgonlegenderna.

Med Pia Bengtsson Melin från Statens historiska museer.

Biljettpris 150 kronor.

Boka din biljett här.

Vill du ha mer fördjupning från TV-serien Historien om Sverige? Här hittar du länk till våra andra programkvällar:
15 november
22 november
29 november
6 december

17 – 23 juni 2024 - Vecka 25 (24)

24 – 30 juni 2024 - Vecka 26 (28)

Se allt som händer