Hoppa till innehåll

Boka visning för din klass

Frågor och svar om att boka skolvisning

Just nu tar vi inte emot bokade grupper för fysiska visningar i museet. Delar av utbudet kan bokas som digital visning. Våra digitala visningar görs genom videosamtal där museipedagogen visar och berättar i museets utställningar medan klassen befinner sig på skolan. En digital visning är cirka 40 minuter och kostar 900 kronor (inklusive moms). Kontakta bokningen för mer information: bokningen@historiska.se

Vad erbjuder museet för visningar för skola?

Vi erbjuder en rad olika visningar och workshop för skola. Vi kan också skräddarsy visningar helt efter era önskemål. Följ länkarna för att se museets program för skola:

Hur bokar jag en skolvisning?

Mejla in din förfrågan till bokningen@historiska.se. Från och med måndag den 17 maj går det också att ringa bokningen på måndagar kl. 1315, tel. 08519 556 46.

För att kunna göra en bokning behöver vi ditt namn och din e-postadress. Dessa uppgifter lagrar vi i ett system. Enligt dataskyddsförordningen, GDPR, är vi skyldiga att informera dig om detta. Efter att den bokade visningen är genomförd och fakturan är betald, kan du begära att din e-postadress tas bort ur systemet. Kontakta i så fall bokningen@historiska.se.

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Vilka tider och dagar kan jag boka in min klass?

Vi gör digitala visningar tisdagar till fredagar efter överenskommelse.

Hur många elever kan vara med på en digital visning?

För att eleverna ska kunna ställa frågor under visningen bör gruppen inte vara större än 30 elever.

Hur fungerar en digital visning?

Museipedagogen befinner sig i museets utställningar medan klassen befinner sig i klassrummet eller hemma. Om ni har klassrumsundervisning kommer vi att skicka en inbjudan till ett videosamtal via Teams till dig som är lärare. I klassrummet kopplar ni upp datorn till projektor och högtalare så att eleverna i klassrummet ser och hör ordentligt. Om ni har distansundervisning så bjuder du som lärare in er museipedagog till er lektion.

Hur betalar vi?

Vi fakturerar kostnaden efter genomförd visning.
Följande uppgifter måste vi ha för att kunna fakturera visningar:

  • Besöksadress till skolan
  • Fakturaadress om annan än till skolan
  • Telefonnummer till skolan