Hoppa till innehåll

Årskurs 4–6

Visningar vårterminen 2023

Vi är fullbokade terminen ut

Vikingarnas värld

Följ med på en upptäcktsfärd i världens största vikingautställning. Vi samlas kring föremål som berättar om möten mellan människor, om resor, handel och hantverk, den fornnordiska religionen och kristendomen framväxt. Vi reflekterar tillsammans över hur vikingen framställs i populärkultur och vad vi kan lära oss av de arkeologiska källorna.

Längd: 50 minuter
Pris: 900 kronor

Visningen kan göras digitalt eller på plats i museet.

Direkt från magasinet
Kom riktigt nära vikingatiden. Undersök en tusenårig islägg och fundera på vem som en gång kan ha använt den. Vi känner på, pratar om och tolkar föremål tillsammans.

Längd: 30 minuter
Pris: 500 kronor. Paketpris med Möt vikingatiden 1300 kronor.

Visningen kan endast göras på plats i museet.

Möt medeltiden

Årder, sländtrissa, skrivdon och relikskrin. Vad kan vi förstå om medeltidens människor utifrån de föremål de använde? I visningen utgår vi från olika typer av källor och berättar om livet för olika grupper i det medeltida samhället.

Längd: 50 minuter
Pris: 900 kronor

Visningen kan göras digitalt eller på plats i museet.

Reformation och statsbildning

Reliker, gömda silverskatter, pergament och nödmynt. Utifrån historiska källor lär vi oss om hur reformationen förändrade
samhället. Vi tar upp makt och motstånd, och olika levnadsvillkor för människor i ståndssamhället.

Längd: 50 minuter
Pris: 900 kronor

Visningen kan göras digitalt eller på plats i museet.

Om digitala visningar

Museets digitala visningar görs genom videosamtal via Teams eller Zoom. Museipedagogen visar och berättar på plats i museets utställningar medan klassen befinner sig på skolan. De digitala visningarna är 50 minuter långa och kostar 900 kronor (inklusive moms).

Ladda ner skolfoldern här