Hoppa till innehåll

För barn och familj

Historiska museet är ett barnvänligt museum. Vuxna i sällskap med barn i alla åldrar är väldigt välkomna! Det är alltid fri entré till museet.


Alla våra utställningar, är anpassade så att man enkelt kan ta sig runt med barnvagn. Observera dock att av brandsäkerhetsskäl är inga barnvagnar tillåtna i Guldrummet.

Bärsele finns att låna i informationsdisken.

Om du inte vill använda barnvagnen i museet finns en barnvagnsparkering till höger om huvudentrén. Entréhallen är alltid bemannad av museets personal. Observera att museet inte ansvarar för parkerade barnvagnar. Ett begränsat antal mindre sittvagnar finns att låna på museet. Tala med personalen i informationsdisken.

Museets kafé har ingen barnmat för mindre barn till försäljning men hjälper gärna till att värma medhavda burkar. För lite större barn erbjuder kaféet en barnmeny bestående av pannkakor eller köttbullar.

Det går bra att äta medhavd matsäck på museet. Vi har fina lokaler för det en trappa ned. Vardagar kan det vara grupper av skolbarn som använder matsäcksrummet. Under sommaren hänvisar vi till stora gården.

Skötbord finns på handikapptoaletten i anslutning till entréhallen.

Aktiviteter

Audioguide: Fornnordiska mytsagor. I en saga är Tors hammare Mjölner stulen och i en annan har Iduns äpplen hamnat hos jätten Tjatse och det är ju inte så bra, för då blir gudarna gamla och skruttiga! En liten äckligare saga handlar om hur gudarnas dryck mjöd kom till. Lyssna via våra audioguidespelare (30 kr) eller via telefon (20 kr). Kontakta informationsdisken för detaljer.

Historiedetektiverna: Lös Drakens gåta i Guldrummet.

Vi på Historiska museet erbjuder också spännande familjevisningar och Skapande verkstad för familjer och barn under helger och lov. Se kalendariet för teman och tider. Alla familjeaktiviteter är gratis.

Välkomna!