Hoppa till innehåll

År 7–9 och gymnasium

Visningar vårterminen 2019

Att boka en visning med våra museipedagoger ger ett mervärde till besöket.

Så bokar du en visning!

Industrialisering och samhällsomvandling

Visningen tar upp om hur världshandel och industrialisering påverkade människors sätt att leva och förändrade samhället i grunden.
En översiktlig visning med nedslag i tre sekel, 1700 – 1900-tal. Längd: 50 min. Pris: 900 kr.

Historiebruk och källkritik

Visningen innehåller exempel på hur historia används på olika sätt. Hur skapas egentligen historia och varför är det viktigt att vara källkritisk? Vi diskuterar och gör övningar i museets utställningar.
Längd: 90 min. Pris: 1300 kr.

De senaste tusen åren

Tjärsvabb, kritpipa och ransoneringskupong – vad kan vi förstå utifrån föremålen om människors levnadsvillkor under olika tider? Vi gör nedslag i utställningen Sveriges historia och berättar utifrån arkeologiska och historiska källor. En översiktlig visning från 1000-talet till 1900-talet
Längd: 90 min. Pris: 1300 kr.

Ny Utställning! Speaking Memories – Förintelsens sista vittnen

En utställning med porträtt och vittnesmål från överlevande i Sverige. Genom en interaktiv installation kan besökare samtala med överlevande från Förintelsen (Samtalet sker på engelska). I utställningen visas också föremål från Auschwitz-Birkenau, liksom berättelser och fynd från ett flyktingläger på Lovö utanför Stockholm. Längd: ca 60 min. Pris: 900 kr. För gymnasiet erbjuder vi ett begränsat antal kostnadsfria visningar. Läs mer här.

Ladda ner hela skolprogrammet här