Hoppa till innehåll

Besökare med synskada

Vissa av våra utställningar kan upplevas som mörka. Detta är en nödvändighet då flera av föremålen inte kan utsättas för starkt ljus.

Trappor

Vid foten av varje trappa finns en skylt som visar antalet trappsteg. Alla trappor är försedda med färgmarkering på de översta och nedersta trappstegen.

Ledarhund

Ledarhundar är naturligtvis välkomna.

Audioguider

I flera av museets utställningar finns audioguider att låna gratis för personer med synnedsättning i informationsdisken. Audioguiderna finns för många av utställningarna på svenska, engelska, tyska, franska och spanska, ryska, finska samt italienska. De svenska audioguiderna finns också att ladda hem för att lägga in i egen spelare (se länk längre ner på sidan).

Syntolkningsguide

Till utställningen Sveriges Historia finns en syntolkningsguide för DAISY-spelare. Museet har två DAISY-spelare till utlån gratis i informationsdisken.

Visningar för synskadade

För att utställningarna ska kunna upplevas på ett bra sätt av dig som är synskadad genomförs taktila visningar för grupper efter överenskommelse med museets personal. Kontakta bokningen@historiska.se.