Hoppa till innehåll
15 november 2023 Kl. 18:00 – 19:00

Historien om Sverige: Döden på stenåldern

Från den tid som kallas stenåldern hittar arkeologerna rester av begravningar som inte liknar något vi känner igen idag. Barn begravda sida vid sida med hundar och täckta av röd jord. Ett hundratal personer begravda tätt tillsammans i kammare byggda av stenblock som väger många ton.

I SVT:s serie Historien om Sverige har du sett hur smycken av bärnsten, pärlor av djurtänder och vackra krukor ingick vid stenåldersbegravningar. I det här föredraget får du möta stenåldersexperten som berättar om de ritualer som hörde till när människor begravdes för tusentals år sedan.

Med Elin Fornander från Statens historiska museer.

Biljettpris 150 kronor.

Boka din biljett här.

Vill du ha mer fördjupning från TV-serien Historien om Sverige? Här hittar du länk till våra andra programkvällar:
22 november
29 november
6 december
13 december

26 – 29 februari 2024 - Vecka 09 (10)

Se allt som händer