Hoppa till innehåll

Skåpmat

Verk av design- och hantverksstudenter från Linköpings universitet, sida vid sida med historiska möbler från samlingarna. Visas 11 november – 3 mars.

Entréavgifter

Museet öppet torsdag:

11:00 – 18:00

Se alla öppettider

Skåpmat

Design- och hantverksstudenter från Malmstens ställer ut nya verk i utställningen Skåpmat – Form & Innehåll ur historiens möbelskafferi. Visades 11 november 2023 – 3 mars 2024.

Med historien som källa till vägledning och inspiration har design- och hantverksstudenterna vid Malmstens Linköpings universitet grävt djupt i museets samlingar och skapat nya verk.

Studenterna har studerat medeltida föremål och utforskat tekniker, symbolik och form. De har tillverkat kopior och omsatt idéerna de fått till att skapa nya möbler som nu finns att se på museet. I utställningen visas även fem museiföremål som inspirerat studenterna – det handlar bland annat om altarskåp och sakramentshus.

Malmstens är Linköpings universitets minsta campus och finns på Lidingö utanför Stockholm. Här finns kandidatutbildningar i möbeldesign, möbelsnickeri och möbeltapetsering.

Till skolans webbplats

Nya och gamla skåp

Foto: Malmstens Linköpings universitet och Historiska museet/Statens historiska museer.