Event: Global matkultur
Följ med på en global matresa där du får provsmaka dig genom olika länders kök och upptäcka spännande smaker. På Global Matkulturs marknad kan du även utforska närproducerad mat från förstklassiga mathantverkare och göra en smakresa genom Sverige.
Lördag 22 mars, klockan 11:00–17:00
Program:
Föreläsning i Barockhallen:
Klockan 11:15 – Richard Tellström
”Varje tugga är en tanke – det bästa och värsta ur den 800-åriga mathistorien från den gemensamma smörknivens folk.”
Etnologen och måltidsforskaren Richard Tellström tar oss med på en fascinerande resa genom den svenska mathistorien.
Föreläsningar i Bifrost:
Klockan 14.45 – Lia Starälv, Solkulla Matskog
Lär dig hur du kan ta det första steget mot en egen matskog och odla mat på ett hållbart sätt.
Klockan 15.45 – Emad och Anna Bayoumy, Pyramidbageriet
De berättar om bageriets dramatiska historia och den urgamla surdegen från Egypten, som gått i släkten i generationer.
Obs! Begränsat antal platser till föreläsningarna. Först till kvarn gäller.