Hoppa till innehåll
28 juni 2024 Kl. 11:30 – 12:00
Eventet pågår: 23 juni – 25 augusti 2024

Familjevisning: Vikingarnas magiska värld

Följ med på en lättsam visning i utställningen Vikingarnas värld. Hur levde människor här för tusen år sedan? Vad hände när någon dog? Hur ser en vikingatida trollstav ut? Lär dig mer om vikingatiden och vad människorna trodde på då.

Visningen passar från 6 år och ingår i entrébiljetten, men har begränsat antal platser. En vuxen per barn.

Tid

Varje dag 15 juni – 25 augusti 2024, klockan 11.30–12.00.

(Stängt Midsommarafton och Midsommardagen 21 – 22 juni)

Vi erbjuder även guidade visningar av Vikingarnas värld för vuxna (passar från 10 år) på svenska klockan 13.30–14.00 och på engelska klockan 15.00–15.30.

Biljetter

Både barn och vuxna behöver platsbiljett, hämta biljetter vid informationsdisken samma dag.

Vikingasommar

Visningen är en del av Vikingasommar på Historiska museet. På museets gröna innergård kan du baka vikingatida bröd och prova på hantverk, kläder och vikingatida lekar. Missa inte Vikingatallriken på Restaurang Rosengården! Alla aktiviteter ingår i entrébiljetten till museet. Barn till och med 18 år har fri entré.

Se alla aktiviteter

Utforska Vikingarnas värld

Vikingarnas värld är en av världens största vikingautställningar. Här kan du uppleva vikingatiden genom 2 500 unika originalföremål och interaktiva stationer för alla sinnen.

Flera aktiviteter

  • Upptäck våra kluriga barnspår och vår familjeutställning Tillsammans genom tiden.
  • Njut av en lunch i trevliga Restaurang Rosengården. Där serveras både Vikingatallrik och pannkakor. Du kan fika och ta en glass eller ett glas på den vackra uteserveringen.
  • Missa inte museibutiken där ni kan köpa med er ett minne av den roliga tiden på museet. Vi har bland annat barnböcker, gosedjur, pilbågar, svärd och sköldar som ger många timmars rolig lek. Hållbarhet står högst upp på vår lista när vi väljer leverantörer. Håll utkik efter fler hållbart och småskaligt producerade produkter i butiken!

Inför ditt besök

Har du frågor om barnvagnar, barnmat eller var ni kan äta matsäck? Vi har samlat allt ni behöver veta.

Inför ditt besök med barn

Besöker du oss med en fritidsgrupp? Vad ska man tänka på då?

För fritidsgrupper

Årskort

Gör din sommar historisk! Köp ett årskort för 450 kronor som gäller för alla våra systermuseer inom Statens historiska museer:

Kortet ger dig fritt inträde till alla våra permanenta och tillfälliga utställningar och du kan gå hur många gånger Du vill under ett år. Kortet kan köpas på plats i museernas entréer/butiker. Det går inte att köpa årskortet online.

24 – 30 juni 2024 - Vecka 26 (35)

Se allt som händer