Hoppa till innehåll
24 juni 2024 Kl. 13:30 – 14:00
Eventet pågår: 23 juni – 25 augusti 2024

Guidad visning i Vikingarnas värld

Vikingar upphör aldrig att fascinera. Följ med på en upptäcktsresa i utställningen Vikingarnas värld. Möt vikingatidens människor genom unika föremål som berättar om dödsritualer, spåkvinnors makt, skeppsbyggarkonst och långväga resor.

Vikingarnas värld är en av världens största vikingautställningar. Här kan du uppleva vikingatiden genom 2 500 unika originalföremål och interaktiva stationer för alla sinnen.

Tid

Varje dag 15 juni – 25 augusti 2024, klockan 13.30–14.00.

(Stängt Midsommarafton och Midsommardagen 21 – 22 juni)

En familjevisning erbjuds varje dag klockan 11.30–12.00. En guidad visning på engelska erbjuds klockan 15.00–15.30.

Biljetter

Visningen ingår i entrébiljetten, men har begränsat antal platser. Hämta biljett vid informationsdisken samma dag. Passar från 10 år.

Vikingasommar

Visningen är en del av Vikingasommar på Historiska museet. På museets gröna innergård kan du baka vikingatida bröd och prova på hantverk, kläder och vikingatida lekar. Alla aktiviteter ingår i entrébiljetten till museet. Barn till och med 18 år har fri entré.

Se alla aktiviteter

Restaurang Rosengården

Njut av en lunch i trevliga Restaurang Rosengården. Där serveras både Vikingatallrik och pannkakor. Du kan fika och ta en glass eller ett glas på den vackra uteserveringen.

Om restaurangen och dess öppettider

Besök museibutiken

Förläng vikingasommaren genom att köpa med er ett minne av den roliga tiden på museet. Vi har bland annat barnböcker, gosedjur, pilbågar, svärd och sköldar som ger många timmars rolig lek. Hållbarhet står högst upp på vår lista när vi väljer leverantörer. Håll utkik efter fler hållbart och småskaligt producerade produkter i butiken!

Om museibutiken

Årskort

Gör din sommar historisk! Köp ett årskort för 450 kronor som gäller för alla våra systermuseer inom Statens historiska museer:

Kortet ger dig fritt inträde till alla våra permanenta och tillfälliga utställningar och du kan gå hur många gånger Du vill under ett år. Kortet kan köpas på plats i museernas entréer/butiker. Det går inte att köpa årskortet online.

24 – 30 juni 2024 - Vecka 26 (35)

Se allt som händer