Hoppa till innehåll
15 maj 2024 Kl. 17:30 – 19:45

Inställt! Boksamtal: Vikingarna

Inställt!

Tyvärr är vi tvungna att ställa in boksamtalet den 15 maj på grund av sjukdom. Vi beklagar detta och kommer att återbetala biljettavgiften till alla som bokat plats.

 

När arkeologen Cat Jarman öppnar en ask från utgrävning av en vikingagrav i Repton i England, hittar hon en liten orange karneolpärla. Den borde komma från Mellanöstern eller Asien, men hur har den hamnat så långt västerut?

I maj 2024 utkommer den bästsäljande och hyllade boken River Kings på svenska med titeln Vikingarna – flodkungar från Skandinavien till Sidenvägen. Möt författaren och arkeologen Cat Jarman i samtal med arkeolog och forskare Charlotte Hedenstierna-Jonson. Under kvällen finns även möjlighet att delta i en visning av utställningen Vikingarnas värld samt att köpa ett rykande färskt exemplar av boken och få den signerad av författaren.

Sagt om boken:

”Denna utmärkta bok är som en klassisk symfoni, perfekt komponerad och utomordentligt framförd.” –The Times

”Fantastisk vikingaskattjakt. Det är berättande av yppersta klass.” –Aftenposten

”En välskriven upprullning av ett mysterium, där man lär sig mycket nytt om vikingarna på vägen.” –Klassekampen

”Cat Jarman tycks ha hela vikingavärlden i sin hand och orden rinner så lätt från hennes penna.” –Populär arkeologi

Klockan 17.30  Visning i museets utställning Vikingarnas värld. Vi tittar närmare på några av originalföremålen från boken. Ingår i entréavgiften, biljett hämtas i entrén. Begränsat antal platser.

Klockan 18.15 Samtal med författare Cat Jarman och arkeolog och forskare Charlotte Hedenstierna-Jonson. Biljettpris 150 kronor.

Klockan 19.15 Boksignering i museibutiken.

I samarbete med bokförlag Lind & Co.

Se allt som händer