Hoppa till innehåll
28 april 2024 Kl. 15:00 – 16:30

Europas glömda Jerusalem

Staden Lviv i västra Ukraina, kallad Europas Jerusalem, var en gång en av Europas främsta mångkulturella metropoler. I denna spännande musikaliska resa genom historien och kulturen lär vi känna stadens rika och komplexa historia. Ciceron är Natalya Pasichnyk, konsertpianist och direktor för Ukrainska Institutet, själv uppvuxen i Lviv. Musikinslagen framförs av violinisten Nazar Plyska från Mozarteum I Salzburg, pianisten Sophia Munoz från Dallas Opera och sopranen Magdalena Lucjan från Polska Nationaloperan i Warszawa.

Lviv är en av Ukrainas vackraste och mest besökta städer och ett centrum för kultur, utbildning och vetenskap. Under kriget har Lviv också blivit en fristad för tusentals ukrainare från landets krigshärjade östra del. Här får kvinnor och barn skydd medan männen försvarar landet mot angriparen, samtidigt som man i staden fortsätter att skapa och bidra till det europeiska kulturlivet.

Se hela programmet på European Festivals hemsida.

Biljettpris 150 kronor. Köps i anslutning till evenemanget.

I samarbete med Ukrainska Institutet, Polska Institutet, Paideia, Österrikes Ambassad

Se allt som händer