Hoppa till innehåll
17 april 2024 Kl. 17:30 – 19:45

Historisk AW om sjukdomar och läkekonst

Välkommen till en kväll om historiska sjukdomar, läkekonst och allt där emellan. Hur var det egentligen att ha huvudvärk på vikingatiden? Vilka örter använde läkare för att skydda mot pest? Och hur kan vi använda oss av läkeväxter idag?

Visning: Pest och annat elände

Klockan 17.30 – 18.10 och 18.30 – 19.10

I SVT:s programserie Historien om Sverige visades exempel på järnålderskirurgi. Ikväll får du se resultatet av detta med egna ögon. Under visningen går vi igenom Sveriges sjukdomshistoria, från stenåldern till medeltiden. Vi tittar på borrade kranium, stressade ögonhålor, lär oss medeltida magiska ramsor, och så pratar vi såklart om pesten.

Biljettpris 150 kronor. Köp biljett på Tickster från och med 15 januari.

Workshop med Signe Siemsen: Växternas läkande krafter

Klockan 18.15 – 19.45

Genom alla tider har människor använt sig av växter för att påverka sitt och andras mående. Hur kan vi tänka kring växter och örtmedicin idag? Signe Siemsen vägleder dig bland örter, blommor och andra växter och berättar om deras läkande egenskaper. Hon delar med sig av gammal kunskap blandat med egna erfarenheter och du får möjlighet att skapa din egen blandning att ta med dig hem.

Signe Siemsen är herbalist, doula och handarbetare. Hon är även författare till den populära boken Stickning och växtfärgning, där hon varvar stickmönster med växtfärgningsrecept och egna tankar kring det långsamma arbetet med naturliga material.

Biljettpris 300 kronor. Köp biljett på Tickster från och med 15 januari.

Paketpris visning och workshop: 350 kronor. Köp biljett på Tickster från och med 15 januari. 

Slå er gärna ner en stund i restaurang Rosengården under kvällen. Goda drycker och enklare mat finns att köpa.

Fler AW-kvällar:

Historisk AW om kärlek och sex – onsdag 7 februari.

Historisk AW om tatueringar – onsdag 6 mars.

Historisk AW med smide och brädspel – onsdag 29 maj.

15 – 21 april 2024 - Vecka 16 (12)

Se allt som händer