Hoppa till innehåll
26 februari 2024 Kl. 14:00 – 14:45

Kostnadsfri digital sportlovsworkshop

Vad kan vi veta om forntiden genom att titta på gamla prylar? Vi bjuder in alla sportlovslediga barn att träffa oss digitalt via Zoom. Titta tillsammans på fritids eller hemifrån.

Måndagar under sportlovsveckorna: 12 februari, 19 februari, 26 februari, 4 mars

Klockan 14.00 – 14.45

Bli en pryldetektiv!

Det är svårt att veta hur det var att leva förr i tiden. Arkeologer är personer som jobbar med att gräva fram jättegamla saker ur jorden. Genom att titta på dem noga och jämföra med andra saker som hittats i jorden kan man lära sig mer än man först skulle kunna tro. Som ett slags pryldetektiver!

I den här digitala workshopen kommer en pedagog att visa samma sorts prylar som finns att se i vår nya familjeutställning Tillsammans genom tiden. Ni får sedan bli pryldetektiver. Tillsammans försöker vi lista ut vad dessa prylar kan lära oss om hur det var att leva för länge länge sedan.

Genom att titta noga, diskutera med andra och tänka själv får du som deltagare undersöka och fantisera. Workshopen avslutas med att man får presentera sina egna tankar och funderingar i chatten och vår pedagog berättar vad alla kommit fram till!

Praktisk information

Passar för barn från 7 år, gärna i vuxens sällskap.

Kostnadsfritt.

När du anmäler dig får du en Zoom-länk.

Anmäl dig via Tickster

För att delta behöver du en dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling. Information om hur du ansluter till visningen får du i bokningsbekräftelsen. Använder du en mobiltelefon får du ladda ned appen ”Zoom”.

 

Fler datum:

Digital sportlovsworkshop 12 februari
Digital sportlovsworkshop 19 februari
Digital sportlovsworkshop 4 mars

15 – 21 juli 2024 - Vecka 29 (35)

22 – 28 juli 2024 - Vecka 30 (35)

29 – 31 juli 2024 - Vecka 31 (16)

Se allt som händer