Hoppa till innehåll
09 november 2022 Kl. 18:00 – 19:00

OBS! Inställt! Medeltidsmannen

Hur gjorde medeltida män för att visa sig manliga, och hur tar man reda på det genom att
studera skelett?

Maskulinitet kan betraktas som en form av aktivitet, snarare än en egenskap. Aktiviteterna kan påverka kroppen och lämnar i vissa fall spår i skelettet. Sådant som kan studeras är till exempel diet, hälsa, utseende samt bruket av våld och hur det kan skilja sig åt mellan olika grupper av män.

Arkeolog Elin Ahlin Sundman berättar om den forskning hon bedrivit vid Háskóli Íslands (Islands universitet), där hon genomfört en osteologisk analys av 470 medeltida skelett från två platser – Augustinerklostret Skriðuklaustur på Island, och Dominikankonventet i Västerås i Sverige.

Föreläsningen sker i samarbete med Svenska Fornminnesföreningen. Föredraget är gratis för föreningens medlemmar!

Ordinarie pris 120 kronor, studentpris 80 kronor

Boka din biljett här!

OBS! Föredraget är inställt! Alla som har köpt biljetter återbetalas.

27 – 31 maj 2024 - Vecka 22 (7)

Se allt som händer