Hoppa till innehåll
21 september 2022 Kl. 18:00 – 19:00

Sveriges historia för släktforskare

Alla som släktforskar vet att kyrkbokens magra notiser väcker fler frågor än de ger svar. Det är så mycket mer vi vill veta – om hur släktingar bodde, arbetade och reste, vad de åt, var på den sociala skalan de stod, vilken skolgång de kan ha haft eller vilka politiska rättigheter de åtnjöt.

Den här boken tar vid där de gamla längderna slutar och försöker besvara denna typ av frågor, som för oss närmare våra anfäders och anmödrars liv. Samtidigt placeras de i ett större sammanhang. Boken spänner över sju hundra år av historia, men liksom släktforskaren börjar den i det nära förflutna och söker sig allt längre bakåt – så långt som källorna brukar kunna föra släktforskaren. Ett välvalt bildmaterial gör skildringen ännu mer levande.

Sveriges historia för släktforskare är det oumbärliga komplementet för alla som är nyfikna på sina släktingars omständigheter men är också till nytta för alla kulturhistoriskt intresserade. Den är skriven av Roger Axelsson, Carin Bergström, Carl Henrik Carlsson och Sofia Ling, som inte bara är experter på sina respektive epoker utan också erfarna släktforskare själva.

Möt författarna och lyssna till ett samtal lett av Anders Bergman, förläggare på Natur & Kultur. Boken finns att köpa till specialpris.

Evenemanget är ett samarrangemang mellan Historiska museet, förlaget Natur & Kultur och tidningen Släkthistoria.

Fri entré!

Boka din biljett här!

05 – 11 juni 2023 - Vecka 23 (10)

26 – 30 juni 2023 - Vecka 26 (17)

Se allt som händer