Hoppa till innehåll
18 december 2021 Kl. 11:30 – 15:15

Familjelördag på Historiska

Möt vikingatiden, gå med på visning i vår purfärska utställning VIKINGARNAS VÄRLD och utforska runornas magiska värld i verkstan. Lördagar mellan 13 november och 18 december.

Vikingarna och deras prylar

För tusen år sedan fanns inga affärer att handla i. Ändå har vi 2 500 föremål i vår nya vikingautställning. Hur går det ihop? Hur många prylar behövde ett barn på vikingatiden? Och varifrån kom de? Följ med på en visning och få svar!

Från 5 år i vuxens sällskap, begränsat antal deltagare, både barn och vuxen behöver biljett. Samling i entréhallen. Kostnadsfritt.

Vikingarna och deras runor

Runor var Sveriges första skrivtecknen. I dag finns nästan ingen som kan läsa runskrift, eftersom den inte används längre. I verkstaden får du lära dig mer om runor och göra ett eget runhänge. Kanske skriver du ett hemligt meddelande till en vän?

Från 3 år i vuxens sällskap, begränsat antal deltagare, både barn och vuxen behöver biljett. Kostnadsfritt.

Vi följer regeringens och expertmyndigheternas råd och föreskrifter med anledning av covid-19. Antalet platser till programpunkten är begränsat och vi vidtar åtgärder för att undvika trängsel i lokalerna.