Hoppa till innehåll
19 maj 2021 Kl. 18:00 – 19:00

Häxor, barnamord, sedlighet och revolution!

Hör om hur samhällets syn på kvinnors sexualitet har påverkat kvinnors liv i olika tider. Under 1600-talet sågs den kvinnliga sexualiteten som jordnära och lustdriven medan kvinnorna på 1800-talet snarare sågs som asexuella.

Ellen Hallgren, arkeolog på Historiska museet, vandrar genom århundradena i utställningen Sveriges historia – från 1600-tal till nutid. Följ med på en digital visning om barnamord, kvinnor i prostitution och det revolutionerande p-pillret.

Den digitala visningen kostar 100 kronor och sker via programmet Zoom. För att delta behöver du en dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling. Information om hur du ansluter till visningen får du i bokningsbekräftelsen när du bokar din plats. Använder du en mobiltelefon kommer du att behöva ladda ned appen ”Zoom”.

Boka din digitala plats här.

Fler visningar på samma tema:

14 – 20 juni 2021 - Vecka 24 (6)

21 – 27 juni 2021 - Vecka 25 (8)

Se allt som händer