Hoppa till innehåll

Coronasäkert besök

Vi följer Folkhälsomyndigheten råd och rekommendationer och uppdaterar kontinuerligt vilka anpassningar vi gör i museet.

Anpassningar i museet

  • Vi erbjuder just nu inga allmänna visningar
  • Vi har begränsat antalet besökare på 300 personer i huset för att säkerställa att kravet på 10 kvadratmeter yta per person uppfylls.

Inför ditt besök

Inget krav på vaccinationsbevis

Du är välkommen att besöka museet som vanligt utan att visa vaccinationsbevis.

Stanna hemma vid symptom

Du är varmt välkommen att besöka oss om du är frisk. Vi ber dig stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom och komma tillbaka när du är frisk igen.

Planera ditt besök

Vill du besöka museet när det vanligtvis är färre besökare och extra mycket plats rekommenderar vi att du kommer på eftermiddagar mellan klockan 15.00–17.00 eller vid kvällsöppet på onsdagar klockan 17.00–20.00. På tisdagar och torsdagar är det generellt färre besökare under hela dagen. På helgen är det generellt fler besökare i museet, men det är oftast färre besökare på söndagar än på lördagar.

I vårt stora och rymliga museum kan du uppleva elva utställningar på egen hand, med en audioguide eller genom ett roligt och klurigt barnspår.

Med vår besöksräknare kan du se hur många besökare det är just nu på museet.

Välkommen till ett tryggt besök!

Besök oss när du vill!

Om du inte har möjlighet att besöka museet kan du alltid ta del av vårt digitala utbud, när som helst och var du än befinner dig.

Upptäck museet digitalt