Hoppa till innehåll
03 april 2024 Eventet pågår: 29 mars – 07 april 2024

Påsklov: Tillsammans genom tiden

Upptäck den nya familjeutställningen och följ med på en resa genom tiden. Fundera på vilka spår människor har lämnat efter sig och måla ditt avtryck till framtiden.

29 mars – 7 april (stängt påskafton)

Allt är kostnadsfritt för barn. Vuxna behöver köpa entrébiljett till museet.

Vid besök med fritidsgrupper är det kostnadsfritt för medföljande vuxna. Anmäl besök i förväg till bokningen@historiska.se

Se den nya utställningen

Kliv in i en lekfull upplevelse och utforska det som förenar oss människor över tid och rum – att skapa, resa och mötas. Lek på en myllrande handelsplats, omsluts av filmsekvenser från SVT-serien Historien om Sverige och väv en gemensam väv.

Om utställningen Tillsammans genom tiden

Tidsresan – följ med på visning

 Klockan 12.30 – 13.00

Har du någonsin drömt om att kunna resa i tiden? Vart skulle du resa och vad skulle du fråga dom du träffade då? Följ med på en lekfull visning i våra utställningar där fantasin och äventyret får leda besökarna genom tiden. Hur gick det till när människorna först kom till Norden? Varför reste man förr? Vad skulle du säga till någon som levde för flera tusen år sedan?

Passar barn från 6 år i vuxens sällskap.

Aktiviteten är kostnadsfri för barn. Vuxna behöver köpa entrébiljett till museet.

Drop-in, biljetter hämtas samma dag i informationsdisken.

Måla ett avtryck till framtiden

Verkstaden är öppen klockan 11.00 – 17.00, drop-in i vuxens sällskap

I museets skapande verkstad får du göra en egen målning som ett avtryck till framtiden. Vad skulle du vilja måla och rita som ledtråd till hur livet är idag?

Det vi vet om hur folk levde förr har vi lärt oss genom de spår de har lämnat efter sig. Det är saker som blivit kvar eller bilder de skapat. En del huggna i stenar och hällar för att bevaras i flera tusen år, så kallade hällristningar. Hämta inspiration i museet och slå dig ner och släpp loss kreativiteten.

Om du vill får du gärna lämna din målning hos oss så det kan bli en del av en utställning som kommer visas under april ut i vår entréhall. Annars kan du ta med den hem.

Passar alla åldrar i vuxens sällskap.

Gå nya barnspåret

Gå vårt kluriga barnspår och upptäck föremålen från SVT:s serie Historien om Sverige med Farah. Ni letar pusselbitar som tillsammans bygger något alldeles fantastiskt!

Alltid för barn på Historiska

På museet finns ännu fler barnspår och en äventyrsryggsäck.

Allt för barn och familj

15 – 21 juli 2024 - Vecka 29 (35)

22 – 28 juli 2024 - Vecka 30 (35)

29 – 31 juli 2024 - Vecka 31 (16)

Se allt som händer