Hoppa till innehåll
24 februari 2024 Eventet pågår: 17 februari – 03 mars 2024

Sportlovskul: Bli en pryldetektiv

Lek och utforska historien i den nya familjeutställningen Tillsammans genom tiden. I verkstaden får ni titta närmare på prylar från förr i tiden och klura på vad de kan berätta.

Öppet varje dag 17 februari – 3 mars

Allt är kostnadsfritt för barn. Vuxna behöver köpa entrébiljett till museet.

Se den nya utställningen

Kliv in i en lekfull upplevelse och utforska det som förenar oss människor över tid och rum – att skapa, resa och mötas. Lek på en myllrande handelsplats, omsluts av filmsekvenser från SVT-serien Historien om Sverige och väv en gemensam väv.

Om utställningen Tillsammans genom tiden  

Workshop: Bli en pryldetektiv

Klockan 13.00 – 13.45

Det är svårt att veta hur det var att leva förr i tiden. Arkeologer är personer som jobbar med att gräva fram jättegamla saker ur jorden. Genom att titta på dem noga och jämföra med andra saker som hittats i jorden kan man lära sig mer än man först skulle kunna tro. Som ett slags pryldetektiver!

I den här workshopen kommer en av våra pedagoger att visa samma sorts prylar som finns att se i vår nya familjeutställning Tillsammans genom tiden, och andra gamla grejer från förr i tiden. Ni får sedan bli pryldetektiver. Genom att titta noga med förstoringsglas får du som deltagare undersöka och fantisera. Workshopen avslutas med att man får presentera sina egna tankar och placera ut föremålen på en stor tidslinje.

Passar barn från 7 år i vuxens sällskap.

Aktiviteten är kostnadsfri för barn. Vuxna behöver köpa entrébiljett till museet.

Drop-in, hämta dina biljetter samma dag i informationsdisken.

Gå nya barnspåret

Gå vårt kluriga barnspår och upptäck föremålen från SVT:s serie Historien om Sverige med Farah. Ni letar pusselbitar som tillsammans bygger något alldeles fantastiskt!

Alltid för barn på Historiska

På museet finns ännu fler barnspår och en äventyrsryggsäck.

Allt för barn och familj

08 – 14 juli 2024 - Vecka 28 (35)

15 – 21 juli 2024 - Vecka 29 (35)

22 – 28 juli 2024 - Vecka 30 (35)

29 – 31 juli 2024 - Vecka 31 (16)

Se allt som händer