Hoppa till innehåll
15 september 2021 Kl. 17:30 – 18:15
Eventet pågår: 08 – 15 september 2021

Från ladugårdsland till Östermalm

– historisk stadsvandring i Kvarteret Krubban

Historiska ligger i kvarter som förändrats mycket under de senaste 500 åren. Följ med Elisabet Ryd, museipedagog, på en vandring runt kvarteret Krubban. Hör vad som hänt med stadsbilden sedan medeltiden, vilka som bott i området och låt dig förtjusas och förfasas över några händelser som utspelat sig på Östermalm.

Vi tittar närmare på 1700-talets malmgård, 1800-talets regemente och 1930-talets museibyggnad. Lyssna till berättelser om de stökiga hästgardisterna, hur man botar kolera med senapsdeg, och vilka som ligger begravda under Linnégatan.

  • Tid: Onsdagarna 1, 8, 15 september kl. 17.30 – 18.15.
  • Kostnad: 100 kr.
  • Samlingsplats: Historiska museets entréhall, Narvavägen. Även sista stoppet är i entréhallen.
  • Tillgänglighet: Stadsvandringen i kvarteret Krubban innehåller flera trappor och bitvis ojämnt underlag. Vi rekommenderar kläder efter väder och bekväma skor.
  • Anpassning med anledning av pandemin: Vi följer rådande föreskrifter med anledning av covid-19 och tar emot ett begränsat antal personer till varje visning samt gör det möjligt att hålla avstånd inom gruppen.
  • Boka plats: Stadsvandringen onsdag den 22 september är inställd. Biljettinnehavare kommer att kontaktas.

24 – 30 oktober 2022 - Vecka 43 (8)

Se allt som händer