Hoppa till innehåll
22 mars 2025 Kl. 11:00 – 17:00

Event: Global matkultur

Följ med på en global matresa där du får provsmaka dig genom olika länders kök och upptäcka spännande smaker. På Global Matkulturs marknad kan du även utforska närproducerad mat från förstklassiga mathantverkare och göra en smakresa genom Sverige.

Program:

Klockan 11:15 – Föreläsning i Barockhallen av Richard Tellström

”Varje tugga är en tanke – det bästa och värsta ur den 800-åriga mathistorien från den gemensamma smörknivens folk.”
Etnologen och måltidsforskaren Richard Tellström tar oss med på en fascinerande resa genom den svenska mathistorien.

Eftermiddag – Föreläsningar:

  • Emad och Anna Bayoumy, Pyramidbageriet
    De berättar om bageriets dramatiska historia och den urgamla surdegen från Egypten, som gått i släkten i generationer.
  • Lia Starälv, Solkulla Matskog
    Lär dig hur du kan ta det första steget mot en egen matskog och odla mat på ett hållbart sätt.

Lördag 22 mars, klokan 11:00–17:00
Barockhallen och vid Narvavägen utanför museets entré

Obs! Föreläsningen med Richard Tellström hålls i Barockhallen, där antalet platser är begränsat. Först till kvarn gäller.

Gratis entré till eventet – varmt välkommen!

17 – 23 februari 2025 - Vecka 08 (24)

24 – 28 februari 2025 - Vecka 09 (11)

Se allt som händer