Hoppa till innehåll
10 mars 2021 Kl. 18:00 – 19:00

Barnamord, prostitution och det revolutionerande p-pillret

Barnamord, prostitution och det revolutionerande p-pillret – följ med på en digital kvinnohistorisk visning om hur samhället sett på kvinnors sexualitet från 1600-talet till i dag. Stockholms Kvinnohistoriska gästar Historiska, på jakt efter dolda historier om kvinnor.

Arkeologen och museipedagogen Ellen Hallgren håller i visningen och Lina Thomsgård, chef på Stockholms Kvinnohistoriska, följer med som sidekick och ställer frågor.

Visningen är kostnadsfri och sker via programmet Zoom. För att delta behöver du en dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling. Information om hur du ansluter till visningen får du i bokningsbekräftelsen när du bokar din plats. Använder du en mobiltelefon kommer du att behöva ladda ned appen ”Zoom”.

Boka din digitala plats här.

Vi firar också att en ny audioguide släpps den 10 mars! Berättelserna om samhällets syn på kvinnors sexualitet och olika kvinnoöden genom historien blir ett nytt spår och en audioguide i utställningen Sveriges historia. Så länge museet är stängt kan du lyssna utan kostnad. Du hittar guiden hos On Spot Story från den 10 mars.

Stockholms Kvinnohistoriska är ett museum som verkar i de offentliga och digitala rummen – utan egen permanent byggnad. Museet arbetar för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt. Publika arrangemang ger plats åt kvinnohistorien där människor befinner sig i sin vardag. Läs mer på www.kvinnohistoriska.se. Med stöd av Stockholms stad.

12 – 18 april 2021 - Vecka 15 (11)

19 – 25 april 2021 - Vecka 16 (7)

Se allt som händer