Hoppa till innehåll
10 november 2019 Kl. 14:30 – 15:30

Höstkonsert med piano och opera

Mezzosopranen Nadja Kolecka och pianisten Dorota Moring Zarowiecka bjuder på välkända och omtyckta operaarior och pianostycken.

I Barockhallen, Historiska museet. Fri entré, drop-in. Insläpp från kl. 14.10.

Nadja Kolecka har en bred operarepertoar som spänner från italiensk belcanto till fransk och tysk opera. Nadja har en Masterexamen från Operahögskolan i Göteborg och har studerat vid Helsingfors Musikkonservatorium och Stockholms Operastudio. Hon har erhållit ett flertal stipendier, bland annat Kungliga Musikaliska Akademiens sångstipendium. Hon har sjungit på Stockholms Konserthus, Stockholms Stadshus, Skansen, Kungliga Musikaliska Akademien och Göteborgs Konserthus. Nadja konserterar även regelbundet utomlands, bland annat i Milano, Italien, och i december sjunger hon på The National Opera Center i New York. Sedan 2017 samarbetar hon med pianisten Dorota Zarowiecka.

Pianisten Dorota Moring Zarowiecka är född i Warszawa, Polen. Hon har en Master of fine Arts från Göteborgs Musikhögskola och Diplome superieur de concertiste Ecole superieur de Paris. Hon har vunnit Wilhelm Freund pianotävling och har gjort radioinspelningar för Radio France musique och Sveriges Radio. Som solist har Dorota spelat i Frankrike, Polen, Italien, Finland, USA, Peru, Argentina och Förenade Arabemiraten.

18 – 24 januari 2021 - Vecka 03 (6)

25 – 31 januari 2021 - Vecka 04 (6)

Se allt som händer