Hoppa till innehåll
27 september 2019 Kl. 15:00 – 16:00

Boksläpp – Kvinnans plats i historien

En ständig aktuell fråga inom historiebeskrivningen är den bristen på kvinnor och kvinnoperspektiv. I antologin Kvinnans plats i historien presenterar några av landets ledande historiker, lärare och författare sin syn på ämnet.

Hur är det med förekomsten av kvinnor i historieböckerna? Hur har kvinnor skildrats och hur har det tolkats? Hur har det påverkat historieundervisningen och vilka slutsatser kan man dra om kvinnors delaktighet i samhällslivet genom tiderna?

Med bokens redaktör professor Hans Albin Larsson och medförfattarna Åsa Björkman och Katarina Kvennberg, gymnasielärare i historia.

Bland övriga skribenter finns bland andra professor Yvonne Hirdman, professor Maria Sjöberg, professor Christina Carlsson Wetterberg och professor Marie-Louise Rodén.

Boka plats

Programmet är kostnadsfritt.

Boka din plats till föreläsningen här.

Vi byter bokningssystem. I samband med det prövar vi nya regler för platsbokning. Under hösten 2019 är våra kostnadsfria programpunkter bokningsbara en vecka i förväg. Anledningen är att våra evenemang ofta blir fullbokade tidigt, men att mellan tio och 20 procent av platserna inte blir utnyttjade. Vi kommer att utvärdera effekterna av de nya reglerna efter hösten och justera dem om nödvändigt. Vi hoppas på förståelse för detta!