Hoppa till innehåll
11 april 2018 Kl. 18:00 – 20:00

Kampen om kön

Visning och samtal, inom ramen för utställningen 100% kamp – Sveriges historia.

Trans, queer, intergender, bigender, hen personer som bryter mot könsnormer på något sätt har alltid funnits. Under kvällen sätts fokus på rätten att själv få bestämma sin könstillhörighet. Hur har det sett ut genom historien, hur är situationen i dag och hur ser framtiden ut?

Medverkande: Sam Holmqvist, doktor i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet, Ulrika Westerlund, särskild utredare för utredningen Transpersoner i Sverige och Pia Laskar, forskare om sexualitetens historia vid Historiska museet.

Med reservation för ändringar. Begränsat antal platser. Evenemanget är kostnadsfritt. Boka din plats här!

12 – 18 april 2021 - Vecka 15 (11)

19 – 25 april 2021 - Vecka 16 (7)

Se allt som händer