Hoppa till innehåll
14 mars 2018 Kl. 18:00 – 20:00

100% kvinnokamp

Om hur kvinnor har kunnat ta plats i historien och om de många kamper som bedrivits för kvinnors rättigheter. Visningen utgår från 100% kamp, en utställning om 1900-talets många rättighetskamper, och gör utblickar i andra delar av historien.

Två visningar, med start kl. 18.00 och kl. 19.00.

Evenemanget är kostnadsfritt. Samling i entréhallen.

Begränsat antal platser, 35 stycken per tillfälle. Ett fåtal platser kan finnas kvar – boka här!

Med start på internationella kvinnodagen den 8 mars och en vecka framåt pågår HeForShe Arts Week, en global festival för jämställdhet. Med syfte att engagera fler i jämställdhetsarbetet vill HeForShe Arts Week genom konst och kultur skapa nya infallsvinklar och samtal om jämställdhet och normer.
UN Women nationell kommitté Sverige anordnar för första gången HeForShe Arts Week i Stockholm och Historiska museet deltar med två programpunkter, 9 mars och 14 mars.

14 – 20 januari 2019 - Vecka 03 (12)

Se allt som händer