Hoppa till innehåll
06 september 2023 Kl. 18:00 – 19:00

Människooffer på vikingatiden

Frågan om nordborna offrade människor har länge debatterats. I den nya boken Vikingatidens människooffer ger historikern Klas Wikström af Edholms prisbelönta forskningsinsats flera viktiga pusselbitar.

Här använder han praktiskt taget allt tillgängligt material – källtexter såväl som arkeologiska fynd, och inte bara från vikingatid utan även längre tillbaka – och fram träder en föreställningsvärld som visar sig vara djupt präglad av människooffrande. Kanske var vikingarnas tid precis så blodbesudlad som man föreställt sig den?

Varmt välkommen till ett författarsamtal med Klas Wikström af Edholm och historieförläggare Anders Bergman. Samtalet görs i samarbete med Natur & Kultur förlag.

Köp boken och få den signerad efter samtalet i museets butik.

Biljettpris 100 kronor.

Boka din biljett här.

17 – 23 juni 2024 - Vecka 25 (24)

24 – 30 juni 2024 - Vecka 26 (28)

Se allt som händer