Mat och dryck har alltid varit viktiga för mänskligheten. Människor äter såväl för att överleva vardagen som för att njuta eller bjuda in till fest. I samband med föredraget får du uppleva och prova ett par medeltida smaker.
Genom studier av arkeologiska fynd, medeltida receptsamlingar, tull och lagerlistor, medeltida medicinsk litteratur samt matlagningsförsök, har Daniel Serra närmat sig den medeltida matkulturen. Under föredraget får du lära dig mer om vad människor åt och hur de tänkte kring mat i Skandinavien från 1200–1500. I samband med föredraget får du också ta del av ett par medeltida smaker.
Daniel Serra är kulinarisk arkeolog och forskar på historisk matkultur. Hans forskning har bland annat resulterat i två kokböcker, En sås av ringa värde och andra medeltida recept samt An Early Meal – a Viking Age Cookbook & Culinary Odyssey.

Praktisk information
- Biljettpris: 350 kronor. Köp biljett på Tickster.
- Historiska museet, Narvavägen 17, Stockholm. T-bana: Karlaplan eller Östermalmstorg.
- Biljetten till programkvällen ger även inträde till museet och andra utställningar som du hinner upptäcka före evenemanget.



