Hoppa till innehåll

SFI

Gränslöst – en global upptäcktsfärd i Sveriges historia

Världshistorien finns i Sverige och Sveriges historia finns i världen. Genom detta pedagogiska program närmar vi oss Sveriges historia som en del av ett gränslöst globalt kulturarv som tillhör alla människor. Under lektionen utgår vi från historiska exempel i museets utställningar och samtalar om historia och identitet. I lektionen ingår visning, samtal och studier av föremål från Historiska museets samlingar. Visning och samtal sker på lätt svenska.
Målgrupp: Lektionen riktar sig till SFI- (främst C-D-nivå), SAS-utbildningar samt Språkintroduktionsklasser i gymnasiet. För dessa grupper är Gränslöst-visningen kostnadsfri. För övriga grupper som önskar boka Gränslöst är kostnaden 1200 kr.
Tid: ca 2 timmar.

Ur kursplanen för SFI:
”Eleven ska utveckla sin interkulturella kompetens genom att reflektera över egna kulturella erfarenheter och jämföra dem med företeelser i vardags-, samhälls- och arbetsliv i Sverige.”

Så bokar du en visning!

På egen hand med din grupp!

Läs rapporten om Gränslöst – ett pedagogiskt utvecklingsprojekt för utbildningarna Svenska för invandrare (SFI) och Svenska som andra språk (SAS).