Hoppa till innehåll
18 september 2021 Kl. 15:00 – 16:30
Eventet pågår: 11 – 18 september 2021

Sensommarkonsert med champagne och opera

Operasångerskan Nadja Kolecka och pianisten Dorota Moring Zarowiecka bjuder två lördagar in till ett glas champagne och musik av bland andra Bizet, Saint-Saëns, Puccini och Rossini.

  • Lördagarna 11 och 18 september på Rosengården på Historiska (vid regn inomhus i Barockhallen på Historiska).
  • Tid kl. 15.00 – 16.30, vid båda tillfällena.
  • Kostnad 370 kronor inklusive ett glas champagne (alkoholfritt alternativ: bubbel + tilltugg). I pausen finns möjlighet att köpa dryck och lättare förtäring.
  • Vi följer regeringens och expertmyndigheternas råd och föreskrifter med anledning av covid-19. Antalet platser är begränsat till 50.
  • Köp din biljett här till.

Nadja Kolecka har en bred operarepertoar som spänner från italiensk belcanto till fransk och tysk opera. Nadja har en Masterexamen från Operahögskolan i Göteborg och har studerat vid Helsingfors Musikkonservatorium och Stockholms Operastudio. Hon har erhållit ett flertal stipendier, bland annat Kungliga Musikaliska Akademiens sångstipendium. Hon har sjungit på Stockholms Konserthus, Stockholms Stadshus, Skansen, Kungliga Musikaliska Akademien och Göteborgs Konserthus. Nadja konserterar även regelbundet utomlands, bland annat i Milano, Italien, och på The National Opera Center i New York. Sedan 2017 samarbetar hon med pianisten Dorota Zarowiecka.

Pianisten Dorota Moring Zarowiecka är född i Warszawa, Polen. Hon har en Master of fine Arts från Göteborgs Musikhögskola och Diplome superieur de concertiste Ecole superieur de Paris. Hon har vunnit Wilhelm Freund pianotävling och har gjort radioinspelningar för Radio France musique och Sveriges Radio. Som solist har Dorota spelat i Frankrike, Polen, Italien, Finland, USA, Peru, Argentina och Förenade Arabemiraten.

25 – 31 mars 2024 - Vecka 13 (8)

Se allt som händer