Hoppa till innehåll
31 mars 2021 Kl. 18:00 – 19:00

Påskens historia – digitalt föredrag

Museipedagog Philip de Croy

Under det svenska påskfirandet blandas den kristna berättelsen om Jesu uppståndelse med judiska traditioner, ägg från den ryska tsarfamiljen, en hare från Tyskland och häxor på väg till djävulen själv.

Philip de Croy, ansvarig för religion och livsåskådning på Historiska museet, berättar om tro, myt och tradition bakom dagens svenska påskfirande.

Det digitala föredraget kostar 100 kronor och sker via programmet Zoom. För att delta behöver du en dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling. Information om hur du ansluter till visningen får du i bokningsbekräftelsen när du bokar din plats. Använder du en mobiltelefon kommer du att behöva ladda ned appen ”Zoom”.

Boka din digitala plats här.

Fler föredrag med Philip de Croy:

12 – 18 april 2021 - Vecka 15 (11)

19 – 25 april 2021 - Vecka 16 (7)

Se allt som händer