Hoppa till innehåll
11 december 2019 Kl. 18:00 – 19:00

Alla tiders jul

Få högtider förknippas med så mycket glädje och ångest, tro och köphets, samhörighet och ensamhet som just julen.

Men vad innebar det att dricka jul och är skinkan självklar? Kan julklappen vara ett vedträ och när blev tomten röd? Vad har pyntet egentligen med döden att göra och på vilket sätt är granen en liknelse för den kristna treenigheten?

Föreläsning med teologen Philip de Croy, ansvarig för religion-och livsåskådning på Historiska museet.

Boka plats

Boka din plats till föreläsningen här.

Programmet är kostnadsfritt.

Vi byter bokningssystem. I samband med det prövar vi nya regler för platsbokning. Under hösten 2019 är våra kostnadsfria programpunkter bokningsbara en vecka i förväg. Anledningen är att våra evenemang ofta blir fullbokade tidigt, men att mellan tio och 20 procent av platserna inte blir utnyttjade. Vi kommer att utvärdera effekterna av de nya reglerna efter hösten och justera dem om nödvändigt. Vi hoppas på förståelse för detta!

10 – 16 augusti 2020 - Vecka 33 (21)

17 – 23 augusti 2020 - Vecka 34 (14)

24 – 30 augusti 2020 - Vecka 35 (14)

Se allt som händer