Hoppa till innehåll
30 oktober 2019 Kl. 18:00 – 19:00

Döden och de odöda

Johan Egerkrans, illustratör till boken ”De odöda” och Philip de Croy, Sveriges enda thanatolog (expert på döden), möts i ett samtal om döden och de odöda.

Legenden berättar om en romersk general som återvände från strid. Segerrusig spände han ut bröstkorgen och vrålade ut sin makt. Just där och just då kastade en slav upp en benknota på honom och ropade: ”Memento mori”, minns att du är dödlig.

Med hjälp av illustratören Johan Egerkrans och thanatologen Philip de Croy får vi denna kväll påminnas om vår dödlighet genom alla de väsen som inte fått ro i graven. Det handlar om vålnader, vampyrer, spöken och mylingar som suckar, tjuter, skrämmer och sörjer i folktron, sagorna och populärkulturen och denna kväll släpper vi ut dem ur skuggorna.

Från 15 år.

Boka plats

Boka din plats till föreläsningen här från och med onsdag 23 oktober.

Programmet är kostnadsfritt.

Vi byter bokningssystem. I samband med det prövar vi nya regler för platsbokning. Under hösten 2019 är våra kostnadsfria programpunkter bokningsbara en vecka i förväg. Anledningen är att våra evenemang ofta blir fullbokade tidigt, men att mellan tio och 20 procent av platserna inte blir utnyttjade. Vi kommer att utvärdera effekterna av de nya reglerna efter hösten och justera dem om nödvändigt. Vi hoppas på förståelse för detta!

13 – 19 juli 2020 - Vecka 29 (22)

20 – 26 juli 2020 - Vecka 30 (22)

27 – 31 juli 2020 - Vecka 31 (16)

Se allt som händer