Hoppa till innehåll
23 oktober 2019 Kl. 18:00 – 20:00

Vad vet du om 1200- och 1300-talen?

Från teknologiskt tigersprång till ekologisk katastrof och massdöd.

Kl. 18.00–18.15: Introduktion med Anna Westerberg Davidson, lärare i historia.
Kl. 18.15–19.00: Föreläsning med Kurt Villads Jensen, Stockholms universitet.
Kl. 19.00– : Möjlighet att ställa frågor till föreläsaren.

Om programserien ”Vad vet du om historia?”

Historien är full av frågor. Vi går igenom tusen år av historia i Sverige, genom att göra nedslag i de olika seklen. En kunskapsserie i samarbete med Historiska institutionen vid Stockholm universitet.

Boka plats

Boka din plats till föreläsningen här.

Programmet är kostnadsfritt.

Vi byter bokningssystem. I samband med det prövar vi nya regler för platsbokning. Under hösten 2019 är våra kostnadsfria programpunkter bokningsbara en vecka i förväg. Anledningen är att våra evenemang ofta blir fullbokade tidigt, men att mellan tio och 20 procent av platserna inte blir utnyttjade. Vi kommer att utvärdera effekterna av de nya reglerna efter hösten och justera dem om nödvändigt. Vi hoppas på förståelse för detta!

Information om inspelning

Detta evenemang kan komma att filmas och fotograferas.

Historiska museet ingår i myndigheten Statens historiska museer och vårt uppdrag är ålagt av riksdag och regering. Detta innebär att allt i verksamheten anses vara av allmänt intresse och vi har rätt att fotografera och filma mingel- och publikbilder från våra egna evenemang, samt publicera detta material. Det kan därmed komma att visas på våra hemsidor och sociala medier så som Facebook, Instagram och Youtube.

Du som besökare och publik hos oss har självklart rätt att slippa vara med på bild eller film. Vid föreläsningar kan vi så fall hänvisa dig till platser som inte kommer synas i bild. Tala med museets värd på plats så hjälper vi dig. Om du vill ställa frågor till föreläsaren och inte
vill att din röst spelas in kan värden upprepa frågan i mikrofon i stället. Du kan alltid höra av dig i efterhand med önskemål och frågor.

Kommande avsnitt:

14 – 20 september 2020 - Vecka 38 (16)

Se allt som händer