Hoppa till innehåll
11 oktober 2019 Kl. 15:00 – 16:00

Boksläpp – Snöns historia

Det här är historien om snön. Den har spelat en betydande roll i historien, den har utgjort både hinder och möjligheter.

Transporter har blivit möjliga, särskilt förr, tack vare snön. Rekreation med skidåkning och modernt boende i överdådiga miljöer – eller motsatsen i enklare boningar med långfärdsåkning. Krigföring har beklagligt nog i vissa miljöer kunnat ske just när snötäcket ligger. Författare, konstnärer, målare och fotografer har lockats av snöns motiv. Äventyrare har klarat strapatser i snö och kyla.

Snöns historia är en lärd, faktarik och överraskande text. Läsaren får oväntade skildringar av hjältar, forskare och andra som haft snö som förutsättning. Snön är också en mätare på hur det står till med hela vår planet.

Med Mats Ekdahl, journalist, publicist, chefredaktör och författare.

Boka plats

Boka din plats till föreläsningen här.

Programmet är kostnadsfritt.

Vi byter bokningssystem. I samband med det prövar vi nya regler för platsbokning. Under hösten 2019 är våra kostnadsfria programpunkter bokningsbara en vecka i förväg. Anledningen är att våra evenemang ofta blir fullbokade tidigt, men att mellan tio och 20 procent av platserna inte blir utnyttjade. Vi kommer att utvärdera effekterna av de nya reglerna efter hösten och justera dem om nödvändigt. Vi hoppas på förståelse för detta!