Hoppa till innehåll
18 september 2019 Kl. 18:00 – 19:00

Hur blev vi med språk?

Var, när och varför började vi tala? Det är en av historiens stora gåtor. Än är vi långt ifrån en lösning, men med hjälp av så olika vetenskaper som arkeologi, neurologi, lingvistik och biologi kan vi dra några slutsatser och avfärda andra.

I sin bok På spaning efter språkets ursprung lotsar fysikern och lingvisten Sverker Johansson oss genom en djungel av ledtrådar och teorier där vi får stifta bekantskap med Homo erectus och neandertalare, Darwin och Chomsky, med delfiner och näktergalar.

Samtalet leds av historieförläggare Anders Bergman, Natur & Kultur.

Boka plats

Programmet är kostnadsfritt.

Boka din plats till föreläsningen här.

Vi byter bokningssystem. I samband med det prövar vi nya regler för platsbokning. Under hösten 2019 är våra kostnadsfria programpunkter bokningsbara en vecka i förväg. Anledningen är att våra evenemang ofta blir fullbokade tidigt, men att mellan tio och 20 procent av platserna inte blir utnyttjade. Vi kommer att utvärdera effekterna av de nya reglerna efter hösten och justera dem om nödvändigt. Vi hoppas på förståelse för detta!

Bokförsäljning och signering. I samarbete med Natur & Kultur förlag.