Hoppa till innehåll
25 augusti 2019 Kl. 14:00 – 15:00

Föreläsning om medeltida bottensömmar

Den speciella medeltida tekniken med bottensömmar består i att tyget täcks av stygn och att dyrbara trådar av silver, guld och silke huvudsakligen syns på tygets ovansida.

Föreningen Skapande Broderi Stockholm har under våren 2019 träffats varannan onsdagskväll på Historiska museet för att utifrån de medeltida broderierna inspireras att använda bottensömmarnas olika stygn i nya former.

Resultatet har ställts ut i Historiska museets medeltidsutställning. Söndag 25 augusti avslutas utställning med en föreläsning av Amica Sundström, textilexpert på Historiska museet. Föreläsningen hålls i museets hörsal och är öppen för alla besökare utan föranmälan, fri entré.

För information om föreningen Skapande broderi Stockholm, se www.skapandebroderi.se eller Facebook.

16 – 22 september 2019 - Vecka 38 (15)

23 – 29 september 2019 - Vecka 39 (12)

Se allt som händer