Hoppa till innehåll
15 maj 2019 Kl. 18:30 – 21:00

Breven från Blomman – en dokumentärfilm

Under Förintelsen diskriminerades och mördades norska judar. När Blomman (Bernhardina) Steinmann levde som gömd i Oslo skrev hon brev till sin dotter Ingrid Kaplan i Stockholm. Ingrid hittade breven 60 år efter kriget. Upptäckten av breven har lett till en film av Ingrids dotter Suzanne Kaplan och hennes son Jonas Goldmann – Breven från Blomman.

Genom breven berättar filmen om upplevelser hos mor och dotter på varsin sida av gränsen. Intervjuer med överlevande och historiker berikar bilden av hur familjen Steinmann och andra judar drabbades. Hur kunde detta ske här, så nära oss? Hur var det möjligt?

Efter filmen samtal om Förintelsen i Norge och den norska tystnadskulturen.

Evenemanget är kostnadsfritt. Boka din plats här.

En del av projektet Speaking Memories, i samarbete med Judisk kultur i Sverige.