Hoppa till innehåll
26 april 2019 Kl. 15:00 – 16:00

Medeltida guldskinnsbroderier under lupp

I Historiskas samlingar finns flera broderier av en typ som under medeltiden kallades för ”guldskinnstäcken”. Dessa praktfulla textilier har, som namnet antyder, en gång i tiden glimmat av guld. I dag har de tappat lite av sin forna glans.

Men den som tittar noga kan fortfarande upptäcka många spännande historier. Och lägger vi dem under lupp dyker fler hemligheter upp.

Textilantikvarie Amica Sundström på Historiska museet och hemslöjdskonsulent Maria Neijman från Slöjd Stockholm har analyserat Historiskas och andra museers broderier och berättar om vad de sett – och avslöjar några av guldskinnstäckenas hemligheter!

I samarbete med Svenska fornminnesföreningen.

Evenemanget är kostnadsfritt. Boka din plats här.

20 – 26 maj 2019 - Vecka 21 (12)

Se allt som händer