Hoppa till innehåll
26 februari 2019 Eventet pågår: 23 februari – 03 mars 2019

Sportlov med Lilla arkeologiskolan

En arkeolog gör så mycket mer än att gräva. Under sportlovet berättar vi om det som görs bakom kulisserna. Hjälp oss att ta hand om tusenåriga föremål och följ med på visning i utställningen Forntider.

Visning kl. 11.30, 13.30 och 15.30

I utställningen Forntider tittar vi närmare på olika forntidsfynd som grävts upp, och lär oss mer om hur olika material bevaras. Vi tittar på skelett från stenåldern, funderar på varför brons blir grönt i marken och klurar på hur ett tusenårigt glas kan berätta om resor över hav och land.

Aktiviteterna passar barn från sex år. Begränsat antal platser, biljetter hämtas i entrékassan samma dag.

Arkeologilabbet kl. 12.30 och 14.30

I verkstaden plockar vi fram riktiga forntidsfynd från våra samlingar som barnen får utforska och hjälpa till att bevara. Hjälp oss att undersöka, sortera, och ta hand om utgrävda föremål!

Aktiviteterna passar barn från sex år. Begränsat antal platser, biljetter hämtas i entrékassan samma dag.

Arkeoteket

I vårt utgrävningsrum, som också passar de allra minsta, kan ni på egen hand testa på att gräva och forska. Arkeoteket är en interaktiv utställning för nyfikna och lekfulla sakletare som passar barn från tre år.

Alla aktiviteter är gratis.

Välkommen att prova på att vara arkeolog för en dag!

Alltid på Historiska

Historiedetektiverna: Prova något av våra historiska spår; lös Drakens gåta i Guldrummet eller gå Jakten på önskestenen i Forntidsutställningen. Information hämtas i entrékassan.

19 – 25 augusti 2019 - Vecka 34 (21)

Se allt som händer