Hoppa till innehåll
28 november 2018 Kl. 18:00 – 19:15

Stat och marknad i historiskt perspektiv – från 1850 till i dag

Lena Andersson-Skog och Jan Ottosson, professorer i ekonomisk historia vid Umeå universitet respektive Uppsala universitet, sätter fenomenet med avregleringar i det svenska samhället i ett historiskt perspektiv.

Arrangemanget ingår i Kungl. Myntkabinettets föreläsningsserie – nu på Historiska museet.

Lena Andersson-Skog och Jan Ottosson diskuterar och drar lärdomar från ett antal omreglerade sektorer från 1850 fram till idag, till exempel järnvägen, telekommunikationer och skolan. De belyser olika faser i vår moderna regleringshistoria och vilka drivkrafter som legat bakom dessa förändringar.

Den nyutkomna boken Stat och marknad i historiskt perspektiv finns till försäljning i samband med föreläsningen. Ett samarbete med Dialogos förlag.

Evenemanget kostar inget. Begränsat antal deltagare. Boka din plats här!