Hoppa till innehåll
09 november 2018 Kl. 15:00 – 16:00

Arkeologen berättar: Hus och människor i 1700-talets städer

De senaste 25 åren har arkeologer dokumenterat mängder av husgrunder från perioden 1600–1850 i samband med utgrävningar i våra städer. Dessutom finns många bevarade byggnader från samma period. Tillsammans bildar de här resurserna ett unikt källmaterial som gör att vi kan komma nära människorna som en gång bodde i husen.

Det här var en period då bostäder och hemförhållanden förändrades i rask takt. Ett konkret exempel är Catharina Bergstedt som år 1792 blev änka. Plötsligt stod hon som ensam ägare till hälften av gården Ågatan 9 i Linköping. Vilka möjligheter hade hon att klara av att försörja sig och sin nyfödde son Anders Petter – och samtidigt driva gårdens hovslageri vidare?

Med Göran Tagesson, arkeolog och docent vid Arkeologerna, Statens historiska museer och Dag Lindström, professor i historia vid Uppsala universitet.

Kostnadsfritt. Boka din plats här.