Hoppa till innehåll
28 februari 2018 Kl. 18:00 – 20:30

Kampen mot bostadssegregationen

Filmvisning och samtal, inom ramen för utställningen 100% kamp – Sveriges historia.

Med utgångspunkt i filmen Sighted Eyes/Feeling Heart om den amerikanska dramatikern och aktivisten Lorraine Hansberry (A Raisin in The Sun) diskuteras vilka effekter bostadssegregationen har på samhället och människors liv.

Deltagare i samtalet efter filmen: Reza Saleh, Berättarministeriet; Viktoria Nguema, Instagramkontot 1påmiljonen/Kulturrådet/StreetGäris; Irene Molina, Institutet för bostads- och urbanforskning (IBF); Lawen Mohtadi, Journalist, författare och förläggare.

Moderator: Azmara Nigusse, Museivärd på Hallwylska museet.

Programmet är ett samarbete med Cinemafrica.

Begränsat antal platser. Evenemanget är kostnadsfritt. Boka din plats här!

20 – 26 maj 2019 - Vecka 21 (12)

Se allt som händer