Hoppa till innehåll
02 augusti 2017 Kl. 13:00 – 14:00

Det fanns inga heterosexuella under järnåldern

Heterosexualitet var, när beteckningen uppstod under andra delen av 1800-talet, benämningen på en perversion, men i vår egen tid har denna perversion blivit en norm. Om vi studerar heterosexualitetens historia eller könens historia blir det tydligt att det som uppfattas som avvikande i dag INTE i alla tider har stått utanför normen. Och vice versa.

Är du trött på att ditt närmaste museum inte kommenterar denna utveckling utan till och med vidmakthåller den? I denna workshop undersöker vi redskap som kan bidra till att rucka på heteronormen.

En workshop under Stockholm Pride Festival av och med idéhistoriker Pia Laskar inom ramen för Unstraight Research-projektet. Ett samarbete mellan LSH (Livrustkammaren, Skokloster, Hallwylska),  SHM (Statens Historieka Museer) och TUM (The Unstraight Museum).

Observera platsen: Nationalmuseums lokal i Kulturhuset/Pridehouse.

Kostnadsfritt. Drop-in, begränsat antal platser, först till kvarn…

10 – 16 augusti 2020 - Vecka 33 (21)

17 – 23 augusti 2020 - Vecka 34 (14)

24 – 30 augusti 2020 - Vecka 35 (14)

Se allt som händer