Hoppa till innehåll

År 7–9 och gymnasium

Visningar och workshops

Att boka en visning med våra museipedagoger ger ett mervärde till besöket.

Så bokar du en visning!

Industrialisering och samhällsomvandling

Hur påverkade nya idéer och världshandel människors levnadsvillkor och sätt att tänka? Vi tar upp och samtalar om begrepp som kolonialism, industrialisering och klassamhälle. En översiktlig visning med nedslag i tre sekel, 1700 – 1900-tal. Längd: 50 min. Pris: 900 kr.

Källor, källkritik och historiebruk

Hur skapas historia? Vad är källkritik? Vi samtalar om hur historia har brukats under olika tider. Vi visar exempel på arkeologiska och historiska källor. Vi diskuterar, tolkar och gör övningar i museets utställningar. Längd: 90 min. Pris: 1300 kr.

Sveriges historia 1000 – tal till nutid

Från ättesamhälle till folkhem –  hur gick det till? Vi berättar om förändringar i levnadsvillkor och samhälle från tusentalet fram till idag. Tillsammans samtalar vi om olika perspektiv på historia utifrån arkeologiska och historiska källor. Längd: 90 min. Pris: 1300 kr.

100% kamp – Sveriges historia

Kamper för rättigheter är en viktig del av Sveriges historia som visar att samhället går att förändra. Utställningen 100% kamp – Sveriges historia handlar om de många rättighetskampernas Sverige. För gymnasiet. Längd: 90 min. Läs mer här

 

Ladda ner Skolprogrammet här