Hoppa till innehåll

År 4–6

Visningar och workshops

Att boka en visning med våra museipedagoger ger ett mervärde till besöket.

Så bokar du en visning!

Möt vikingatiden

Vad kan vi genom att tolka spåren efter människor som levde för tusen år sedan förstå om den tidens samhälle? Vi samlas kring runstenar, myntskatter och vardagsföremål och berättar om möten mellan människor, om resor, handel och hantverk och om olika sätt att tro.
Längd: 50 min. Pris: 900 kr. OBS! Vikingautställningen stänger 7 januari 2019 – maj 2020 pga. att vi bygger en ny Vikingautställning.

Direkt från magasinet

Kom riktigt nära vikingatiden. Undersök en tusenårig islägg och fundera på vem som en gång kan ha använt den. Vi känner på, pratar om och tolkar föremål tillsammans. Längd: 30 min. Pris: 500 kr. Paketpris med visning 1300 kr.

Möt medeltiden

Årder, sländtrissor, skrivdon och relikskrin. Vad kan vi förstå om medeltidens människor utifrån de föremål de använde? I visningen möter vi olika typer av källor och berättar om livet på landsbygden, om handel och hantverk i städerna och om hur kyrkan förändrade samhället. Längd: 50 min. Pris: 900 kr.

Reformation, stormaktstid och frihetstid

Reliker, helgonbilder och andra spännande föremål. I denna visning pratar vi om hur reformationen förändrade samhället och hur statsbildningen växte fram samtidigt som de långa krigen. Vi tar även upp olika tolkningar av historiska personer som drottning Kristina eller Karl XII samt det globala utbytet under 1700-talet. En översiktlig visning med nedslag i tre sekel, 1500-1700-tal.
Längd: 50 min. Pris: 900 kr.

Ladda ner hela skolprogrammet här