Hoppa till innehåll

År 4–6

Visningar och workshops

Att boka en visning med våra museipedagoger ger ett mervärde till besöket.

Så bokar du en visning!

Möt vikingatiden

Hur såg livet ut för människor under vikingatiden? Vi visar och tolkar tillsammans olika typer av källor som gravar, runstenar och vardagsföremål. Vi berättar om möten mellan människor, långa resor, handel och olika sätt att tro. Längd: 50 min. Pris: 900 kr.

Skapande verkstad – vikingatid

Vi gör smycken av läder och pryder dem med runor. Längd 50 min. Pris 900 kr. Paketpris med Möt vikingatiden 1500 kr.

Öppet magasin – känn på riktiga forntidsfynd

Här plockar vi fram arkeologiska fynd. Håll en glaspärla eller en islägg i handen. Fundera på vem som en gång kan ha ägt den. Vi känner på, pratar om och tolkar föremål tillsammans. Kom riktigt nära vikingatiden i vårt öppna magasin.
Längd: 30 min. Pris: 500 kr. Paketpris med visning 1300 kr.

Möt medeltiden

Hur skiljde sig livet åt för människor under medeltiden? Vi berättar om böndernas liv på landsbygden, om att vara fri eller ofri, om frälsets framväxt och om borgarna i de myllrande städerna. Vi samtalar om hur den katolska kyrkan förändrade samhället under medeltiden. Längd: 50 min. Pris: 900 kr.

Reformation, stormaktstid och frihetstid

Vi berättar om reformationen och hur den svenska staten växte fram. Vi samtalar om de långa krigen och hur de påverkade människor under stormaktstiden. Vi tar upp Sveriges ekonomiska och kulturella utbyte med omvärlden under frihetstiden. En översiktlig visning med nedslag i tre sekel, 1500 – 1700-tal. Längd: 50 min. Pris: 900 kr.

Ladda ner skolprogrammet här