Hoppa till innehåll
16 maj 2018 Kl. 17:30 – 20:00

Boksläpp: Romska liv och platser

Nu släpps boken Romska liv och platser. Kom och fira med oss!

I Romska liv och platser. Berättelser om att leva och överleva i 1900-talets Sverige möter vi svenska romer som har levt i läger och en mängd romska platser som avslöjar ett dolt kulturlandskap i Stockholm. Boken bygger på intervjuer med svenska romer, äldre kartmaterial, fotografier, reportage och ett omfattande arkivmaterial.

Katherine Hauptman, museichef på Statens historiska museum och Rebecka Lennartsson, forskningschef på Stockholmia öppnar kvällens samtal: Romska liv och platser – det dolda kulturarvet. Ett samtal mellan bokens redaktörer Lotta Fernstål och Charlotte Hyltén-Cavallius, samt Fred Taikon, Sabrina Taikon, Allan Demeter och Marianne Demeter som bidragit med sina erfarenheter av att växa upp och leva som rom i Stockholm och Sverige. Moderator är Domino Kai, sakkunnig på nationella minoriteter och enhetschef för Romano Center i Väst.

Efter samtalet spelar det romska bandet Trio Hjilosko Drom – Trio Hjärtats Väg.

Under kvällen bjuder vi på ett glas dryck med tilltugg.

Boken ges ut av Stockholmia – forskning och förlag och säljs under kvällen till ett förmånligt pris. Varmt välkommen!

Evenemanget är kostnadsfritt, boka plats här.

 

14 – 20 januari 2019 - Vecka 03 (12)

Se allt som händer